Αρχική τοποθέτηση Γιάννη Πανούση στη συζήτηση σχετικά με την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα "Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας έτους 2012" - συζήτηση Ολομέλειας Βουλής 17.10.2012
Δευτερολογία Γιάννη Πανούση στη συζήτηση σχετικά με την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα "Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας έτους 2012" - συζήτηση Ολομέλειας Βουλής 17.10.2012
Πρώτη τοποθέτηση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννη Πανούση, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την ίδρυση Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών (27.9.2012)
Δευτερολογία του Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννη Πανούση, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την Ίδρυση Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών (27-9-12).
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με την επιβολή καθεστώτος επιτήρησης στην Ελλάδα από την Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της Διαφθοράς GRECO (20.9.2012)
Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με το θέμα των αδειών των κρατουμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας (3.9.2012)
Συζήτηση για την κατάσταση του Σωφρονιστικού συστήματος με αφορμή την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής, στις 23.7.2012.
Αρχική τοποθέτηση και δευτερολογία στη συζήτηση του Νομοσχεδίου με θέμα: «Μετάθεση χρόνου έναρξης ισχύος διατάξεων του ν. 4055/2012» (28-8-2012)
Δευτερολογία Γιάννη Πανούση στη συζήτηση για τα ΑΕΙ
Κεντρική τοποθέτηση Γιάννη Πανούση στη συζήτηση για τα ΑΕΙ
Η χώρα κινδυνεύει όχι μόνον από χρεοκοπία αλλά και από κοινωνική ρήξη. Πρέπει λοιπόν να συμβάλλουμε στην καλύτερη δυνατή διαχείριση και υπέρβαση.
Μήπως η στροφή προς την Αριστερά του «δωσ’ τα όλα» (νομίζουμε ότι) μας αθωώνει αναδρομικά;
Η πολιτική έχει ανάγκη από κανόνες κι όχι από τζογαδόρους ή showmen.
Μας λείπουν μαθήματα, ώρες άσκησης. Πρέπει να καθίσουμε ξανά όλοι (κόμματα, αρχηγοί, μέλη, ψηφοφόροι) στα θρανία της αναγέννησης της Δημοκρατίας.
Για να μη μετατραπεί το σχέδιο ενότητας της Μεγάλης Αριστεράς σε προσωρινή συγκόλληση ασύμβατων ιδεολογιών, ιδεολογημάτων και πολιτικών θέσεων, χρειάζεται πολιτικός χρόνος επώασης.
Ο λαός μέσω της ψήφου του στέλνει δύο μηνύματα στα κόμματα. Ένα στα κόμματα της (φθαρμένης) εξουσίας και ένα στα κόμματα της (κυβερνώσας) Αριστεράς. Κάθε μία κατηγορία αυτών των κομμάτων κλείνεται στο ιδεολογικό, πολιτικό και εκλογικό της δωμάτιο και συ-σκέπτεται.
Η αναβάθμιση του πολίτη σε πολιτικό μπορεί (ή επιτρέπεται) να γίνει μόνο μέσα από διαδικασίες που ελέγχουν οι ίδιοι οι έχοντες και κατέχοντες την πολιτική εξουσία στην Ελλάδα. Θέτουν και παραβιάζουν τους κανόνες κατά βούληση, αλλάζουν τα κριτήρια και νοθεύουν τις διεργασίες κατά το δοκούν.
Τι θα δώσει πολιτικά η ψήφος στις 6 Μάη; Και τι πράγματι θα αλλάξει;
Η εξουσία στην Ελλάδα ταπεινώνει τον άνθρωπο και η παρα-εξουσία τρομοκρατεί τον πολίτη μέχρι τη στιγμή που χάνεται ο έλεγχος και τότε παρουσιάζονται ως ικέτες των ψήφων, του οίκτου ή της επιείκειας.
Αν το κοινωνικό υποκείμενο της Αριστεράς είναι όλοι οι αριστεροί, αν η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα των αριστερών (και όχι απλώς ένα αριστερό κόμμα) τότε η ΔΗΜΑΡ είναι χρήσιμη και αναγκαία για την Ελληνική Δημοκρατία.
Οι διατάσσοντες οικονομικές θυσίες, οφείλουν ν’ αποδείξουν με το δικό τους παράδειγμα ότι πιστεύουν σ’ αυτή τη «στρατηγική της αφυδάτωσης».