Καθηγητής Γιάννης Πανούσης






Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 01/2008


Πέντε μαύρες (και όχι ροζ) ειδήσεις

Ημερομηνία:  26-01-2008 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Σ' αυτή τη συνενοχική πολιτική - κοινωνική λειτουργία δεν υπάρχει ούτε συμψηφιστική διέξοδος ούτε κάθαρση μέσω εξιλαστήριων θυμάτων. Είμαστε σε τέλος εποχής. Οσο γρηγορότερα το αντιληφθούν πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, συγγραφείς και σκηνοθέτες και κατέβουν όλοι απότη σκηνή τόσοτο καλύτερο για τη χώρα και τη Δημοκρατία.

Αναλυτικά



Ιστορικές ευθύνες

Ημερομηνία:  25-01-2008 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Ακόμα κι αν πιστεύουν στο δικομματισμό πρέπει -στις συνθήκες του 2008- να τον θέσουν υπό τη δοκιμασία των συμμαχιών. Αλλιώς θα μαζεύουν τα «κομμάτια» τους και θα μετράνε τους «νεκρούς» τους.

Αναλυτικά



Τέλος εποχής

Ημερομηνία:  19-01-2008 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Διαθέτουμε τα πολιτικά, κομματικά, κοινωνικά εργαλεία για να κάνουμε το μεγάλο άλμα προς το μέλλον; Πιστεύω πως ναι. Τι μας λείπει; Πιστεύω, ένας πραγματικός Ηγέτης. Αυτός που δεν θα περιμένει -με βάση δημοσκοπήσεις ή λογική ασφαλούς κίνησης -να σφίξει κι άλλο ο κόμπος γύρω από το λαιμό της Δημοκρατίας. Οι γόρδιοι δεσμοί της παρακμής και της διαφθοράς χρειάζονται αποφασιστικότητα, ρίσκο και θάρρος για να κοπούν. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο χρόνου. Το timing της σοσιαλιστικής δημοκρατικής αριστερής ανασυγκρότησης είναι τώρα. Αναζητείται Ηγέτης.

Αναλυτικά