Καθηγητής Γιάννης Πανούσης






Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 11/2011


Με ποιον είσαι;

Ημερομηνία:  29-11-2011 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Οι παρεούλες στα σπλάχνα της κυβέρνησης δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο συνδετικό κρίκο πλην της τυχαίας συνεύρεσης ανθρώπων-φορέων μικρής ή μεγάλης εξουσίας. Δεν υπάρχουν, δηλαδή, παρεούλες αριστερών ή τροτσκιστών, αναρχοσοσιαλιστών ή κεντρώων. Ούτε παρεούλες δικηγόρων και τεχνικών, μεγαλοαστών και αγροτών. Ούτε κομματικών βουλευτών, παραγόντων και τεχνοκρατών. Ούτε ιδεολόγων και ρεαλιστών, μαρξιστών και χριστιανοδημοκρατών. Οι παρεούλες εξουσίας δεν έχουν «χρώμα».

Αναλυτικά



Μάντης κακών (εν μέσω ευφορίας;)

Ημερομηνία:  16-11-2011 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Όσο κι αν αναζητούμε εθνικούς (;) ήρωες για να παίξουν την «Ωραία του Κουρέα», δηλαδή το ρόλο του συμβιβασμού (συμψηφισμού;) των αντιθέτων, τα ιδεολογικά, πολιτικά, ηθικά ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα.

Αναλυτικά



Επτά θανάσιμα ερωτήματα

Ημερομηνία:  10-11-2011 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Η συμμετοχή του πολιτικού κόσμου και του λαού είναι αναγκαία για τη σωτηρία της πατρίδας. Η συνενοχή για τη σωτηρία του συστήματος όχι.

Αναλυτικά



Εξ-αιρετικά

Ημερομηνία:  02-11-2011 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Δεν πρέπει ν’ αφήσουμε την οικονομική κρίση να διασπάσει τον κοινωνικό ιστό, την αίσθηση του συν-ανήκειν. Ούτε να οδηγήσει τον καθένα σε προσωπικό, μοναχικό, καταθλιπτικό δρόμο. Τα χάπια δεν έχουν λύσει ποτέ πολιτικοκοινωνικά προβλήματα.

Αναλυτικά