Καθηγητής Γιάννης Πανούσης






Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 02/2010


Χαμένοι από χέρι;

Ημερομηνία:  22-02-2010 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Δεν μπορούμε πλέον να ελέγξουμε ούτε τον κοινωνικό μας θάνατο. Οι προσδοκίες των φτωχών τιμωρούνται με ποινική καταστολή (με την κατηγορία των απροσάρμοστων, των άχρηστων, των ανήθικων). Οι αποτυχίες της (μικρο)μεσαίας τάξης εκλαμβάνονται «ως θέλημα Θεού» (λόγω -ίσως- της μη δυνατότητας να χωρέσουμε όλοι στον επίγειο ή και επουράνιο Παράδεισο). Μόνο λίγοι είναι οι εκλεκτοί και γι' αυτό η σωτηρία (δηλαδή της εργασιακής μας επιβίωσης και όχι βέβαια της ψυχής μας) περνάει αποκλειστικά από τα χέρια τους.

Αναλυτικά



Η πιο Μεγάλη Ωρα;

Ημερομηνία:  08-02-2010 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Οποιο κι αν είναι το μέγεθος και το βάθος της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, όσο κι αν ευθύνεται ο δικομματισμός (διά πράξεων) και η Αριστερά (διά παραλείψεων) νομίζω πως αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να μπούμε σε μια λογική «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών του παρελθόντος».

Αναλυτικά



Παιχνίδια αναντικατάστατων;

Ημερομηνία:  01-02-2010 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Επειδή δεν φταίει κάποιος, κάπου, κάποτε, αλλά όλη αυτή η γενιά (με διαφορετικό βέβαια βαθμό ευθύνης), νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε το θανάσιμο αυτό παιχνίδι αλληλοεξόντωσης εδώ και τώρα, να αποχωρήσουμε όλοι μαζί και ν' αφήσουμε στη γενιά των τριαντάρηδων την τύχη της χώρας μας.

Αναλυτικά