Καθηγητής Γιάννης Πανούσης






Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 04/2006


Όλοι είμαστε ίσοι μπροστά στο όνειρο για βιώσιμες πόλεις

Ημερομηνία:  22-04-2006 | Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Το ψηφοδέλτιο των «Ενεργών Πολιτών» θα ενώνει (συμβολικά και σημειολογικά), όλη την ελληνική κοινωνία, διότι όλοι είμαστε ίσοι μπροστά στο όνειρο για πόλεις βιώσιμες και για ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις, υποστηρίζει ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Γιάννης Πανούσης, στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του. Απευθυνόμενος στην «όλη αριστερά», ο Γ. Πανούσης, εκφράζει την πίστη του, ότι τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, μπορεί να υπάρξει κοινή δράση των δυνάμεων της, ενώ καλεί τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και τους ανένταχτους, να συστρατευτούν στην «κοινή μας προσπάθεια». Ο Γ. Πανούσης σημειώνει ότι το ζητούμενο για το θεσμό της υπερνομαρχίας είναι αν θα μπορέσει να συμβάλει στην αποκέντρωση και στην αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά



Πλαίσιο Αξιών, Αρχών και Δράσεων (Ομιλία στο Esperia Palace)

Ημερομηνία:  17-04-2006 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Για μια τοπική κοινωνία συν-ανθρώπων συν-πολιτών με διαρκές βλέμμα αλληλεγγύης προς τους αδύναμους, τους απροστάτευτους,τους μόνους... (αλλά και τους ρομαντικούς της ευτοπίας)

Αναλυτικά



Τα δέκα νάματα

Ημερομηνία:  16-04-2006 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

1. Ελληνικός λαός είμαστε όλοι και όχι ο καθένας με τα ποσοστά και τα Μέσα του γι' αυτό και δεν θα διακηρύξουμε ποτέ αλαζονικά ότι μόνοι εμείς (και αποκλειστικά) εκφράζουμε τον ελληνικό λαό...

Αναλυτικά