Καθηγητής Γιάννης Πανούσης






Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 07/2006


Δημοκρατικά προαπαιτούμενα

Ημερομηνία:  24-07-2006 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Συμπληρώνουμε φέτος 32 χρόνια από τη μεταπολίτευση του 1974 και είναι, νομίζω, χρέος όλων (πολιτικού κόσμου, κοινωνικών φορέων, πολιτών) να αξιολογήσουν τη μέχρι σήμερα πορεία της Δημοκρατίας μας. Θα επιχειρήσω να προσεγγίσω τρία από τα κρισιμότερα ζητήματα.

Αναλυτικά



Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό GTV

Ημερομηνία:  23-07-2006 | Κατηγορία: Συνεντεύξεις

Εκπομπή "Κλειστά Παράθυρα" με τον Μανώλη Τσουπάκη.

Αναλυτικά



Μεγάλος περίπατος στην πόλη

Ημερομηνία:  07-07-2006 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Μέρος της αξιακής συγκρότησης μια τοπικής κοινωνίας είναι το ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος. Μια πόλη που δεν είναι πράσινη δεν μπορεί να είναι φιλική στους πολίτες. Μια πόλη που δεν είναι ανοιχτή (σε ιδέες και χώρους και ανθρώπους) δεν μπορεί να είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά



Ζωντανές Πολιτείες

Ημερομηνία:  06-07-2006 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Η Πρωτοβουλία «ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ του σήμερα» εντάσσεται μέσα στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες αλλά ταυτόχρονα επιχειρεί ν' αναδείξει διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας (εθνικής/ τοπικής) και να προτείνει λύσεις. Στόχος μας είναι όλες αυτές οι Πολιτείες να γίνουν γρήγορα Γελαστές και Ανθισμένες και να ξεφύγουν οριστικά από την μελαγχολία, τη λειψυδρία, την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης. Στην παγκοσμιοποίηση των καταναγκασμών, των αποκλεισμών και των κινδύνων απαντάμε με την απελευθερωτική ποίηση των αλληλέγγυων συνανθρώπων.

Αναλυτικά