Καθηγητής Γιάννης Πανούσης






Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 12/2009


Περι-γραφικός αξιο-κομματισμός

Ημερομηνία:  30-12-2009 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Σιγά τα ωά, σιγά τα πτυχία, σιγά τη γνώση, που πιστοποιήθηκαν με τις χιλιάδες αιτήσεις. Απλώς παλαιότερα φακελώνονταν τα φρονήματα και τώρα καταρτίζονται λίστες για τους φρόνιμους.

Αναλυτικά



Η (χ)ώρα των άλλων;

Ημερομηνία:  21-12-2009 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Οι «ναι-μεν-αλλάδες» Ελληνες πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν ζούμε μόνοι, γι' αυτό η πολιτικά και κοινωνικά νομιμοποιημένη αλληλεπίδραση (από τα παιδιά μας που δεν είναι «άλλοι») και από τους γύρω μας λαούς (που δεν «Αλλοι») είναι η μοναδική εγγύηση ειρηνικής συμβίωσης (γενεών και κρατών). Ολα τα υπόλοιπα αποτελούν αυτοβαυκαλιστικές υπεκφυγές από την πραγματικότητα.

Αναλυτικά



Ο συμβολισμός του ασύλου

Ημερομηνία:  16-12-2009 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Ενας νους, πριν γίνει αριστερόστροφος ή δεξιόστροφος πρέπει να είναι κοινός, δηλαδή να συν-κοινωνεί με τη λογική, να εκφράζεται με ειλικρίνεια και να κατανοείται από τους άλλους. Στο ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου διαπιστώνουμε μια εσκεμμένη ασάφεια στους λόγους πολιτικών και ακαδημαϊκών και μια βολική αφασία στο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.

Αναλυτικά



Ευταξία χωρίς όρια;

Ημερομηνία:  14-12-2009 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Ο συμφιλιωτικός, συμβιβαστικός, διαιτητικός, διαμεσολαβητικός ρόλος της Αστυνομίας, ο οποίος θα καθιστούσε μακροπρόθεσμα «περιττούς» τους μηχανισμούς ποινικού ελέγχου και ποινικής καταστολής και θα κινητοποιούσε αυτορρυθμιζόμενους κοινοτικούς θεσμούς, παραμένει όραμα, ακόμα και στη «σοσιαλιστική Ελλάδα» με τους «αντικρατιστές», «αναρχοαυτόνομους» υπουργούς.

Αναλυτικά



Σε ποιανού το περιβάλλον ανήκεις;

Ημερομηνία:  07-12-2009 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Δεν έχω ακόμα αντιληφθεί γιατί θυμώνουν οι βαθυπασόκοι με τον τρόπο που οι ρηχοπασόκοι χειρίζονται το θέμα της πρόσληψης γενικών/ειδικών γραμματέων.

Αναλυτικά