Καθηγητής Γιάννης Πανούσης






Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ 09/2007


Η διαπλοκή της (π)ήττας

Ημερομηνία:  22-09-2007 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

To μετεκλογικό σκηνικό απέκτησε αίφνης ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς, πέραν των εσωκομματικών ισορροπιών και των ενδοαρι-στερών ανακατατάξεων, ανεδείχθησαν έντονα οι ενδημικές αδυναμίες της (τηλε)δημοκρατίας μας.

Αναλυτικά



Πολιτική (παρ)αγωγή

Ημερομηνία:  21-09-2007 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Οι 300 έχουν ιστορικά ταχθεί να φυλάττουν θεσμικές Θερμοπύλες (και όχι κομματικά μικροσυμφέροντα) και εν ανάγκη να «πίπτουν υπέρ βωμών και εστιών» (και όχι να ενδίδουν στους εντολοδόχους του διαπλεκόμενου Ξέρξη).

Αναλυτικά



Ώρα συν-πράξεων

Ημερομηνία:  10-09-2007 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Η ΣΟΔΗΑ (Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερά) έχει ωριμάσει στη συνείδηση του λαού. Δεν μένει παρά να την τολμήσουν τα κόμματα.

Αναλυτικά



Η Βουλή τούς και η βούλησή μας

Ημερομηνία:  09-09-2007 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Η εξουσία με την ψήφο μας δεν είναι αυτοσκοπός. Πρέπει όλοι να λογοδοτήσουν για όσα (δεν) κάνουν και να παραιτηθούν αμέσως μόλις αντιληφθούν ότι τίποτα το καλό στην πατρίδα (και όχι για πάρτη τους) δεν έχουν να προσφέρουν.

Αναλυτικά



Ποιανού το περιβάλλον προστατεύουμε;

Ημερομηνία:  01-09-2007 | Κατηγορία: Άρθρα - Ομιλίες

Έχουμε άραγε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να κατεβαίνεις σε διαδηλώσεις για το περιβάλλον και την ίδια ώρα να χτίζεις αυθαίρετο; Έχουμε άραγε αντιληφθεί ότι δεν μπορείς να κόβεις το δικό σου δέντρο για να μην σου εμποδίζει τη θέα και να καταγγέλλεις το κράτος που δεν προστατεύει τη φύση; Έχουμε άραγε συμφωνήσει ότι το καλό περιβάλλον του γείτονα είναι προϋπόθεση και για το δικό μας;

Αναλυτικά