Καθηγητής Γιάννης Πανούσης


Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

Άρθρο του Γιάννη Πανούση στο left.grΆρθρο του Γιάννη Πανούση στο left.gr με τίτλο: "Προσοχή στις απομιμήσεις". 15.9.2014

 

Προσοχή στις απομιμήσεις

 

Η έκσταση προκαλεί θόρυβο

μα ποτέ φασαρία.

Νίκος Ερηνάκης, Λάθος ουρανοί.

 

Το νέο μοντέλο του «αριστερού» που έχει εμφανισθεί και στη Δημοκρατική Αριστερά έχει πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως:

  • Αριστερός αλλά στρογγυλεμένος λόγος περί ιδεολογικού και ευρωπαϊκού μπλα – μπλα – μπλα (για να μην θίξουνε και κανέναν ισχυρό και δεν μπορούν μετά να κάνουνε «παιχνίδι»).
  • Συντηρητική κοινωνική ζωή (χωρίς εμφανείς κοσμικότητες με φωτογραφίες σε γιοτ κλπ για να μην μάθουν οι  δυστυχούντες σύντροφοι πώς ζουν και ποιος τους χρηματοδοτεί).
  • Εκλεκτικές μυστικές συνευρέσεις με φορείς και πρόσωπα του σκληρού κατεστημένου (για να αποκτήσουν πρόσβαση στα άδυτα της πραγματικής εξουσίας).
  • Απονομή (ή αποδοχή) τίτλων (βραβεύσεις, αναγορεύσεις κλπ) (για να διευρύνονται οι κύκλοι επιρροής).
  • Αρθρογραφία μελό για το μέλλον της Αριστεράς σε συνεννόηση με διευθυντές και  εκδότες (για να παρέχουν άλλοθι πολυφωνίας).
  • Πολυεπίπεδες επαφές με υψηλά ιστάμενα στελέχη όλων των κομμάτων (για να υπάρχουν ανοικτές πόρτες σε κάθε περίπτωση αλλαγής συμφερόντων).

Αυτά και άλλα είναι τα χαρακτηριστικά πολλών (όχι βέβαια όλων) νεόκοπων αριστερών του σαλονιού και της «παρεούλας», των οφφυτσίων  και των οικογενειών, οι οποίοι εχθρούς κάνουν μόνον αυτούς που τους «κατάλαβαν». Τώρα γιατί ανθούν και στη ΔΗΜΑΡ είναι ένα άλλο ζήτημα που οφείλουν να το εξετάσουν οι αφελείς υποστηρικτές τους.