Καθηγητής Γιάννης Πανούσης


Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

Πολιτικές καρικατούρες και χάρτινες φιγούρεςΆρθρο στο aixmi.gr, 19/06/2011

Πρέπει να δώσουμε τα συγχαρίκια μας σε ορισμένους βαπτισθέντες ή αναβαπτισθέντες υπουργούς της Νέας (δια;)κυβέρνησης:

Πρώτα – πρώτα στους έγκριτους φιλελεύθερους (παλαιοαριστερο – εκσυγχρονιστές)συνταγματολόγους, οι οποίοι αποφάσισαν με πλήρη συνείδηση των πραττομένων να υπηρετήσουν πολιτικά απο-νομιμοποιημένες δυναστείες (δηλαδή, να πράξουν τα αντίθετα από όσα έγραψαν στα βιβλία τους).

Κατά δεύτερον στους «επαναστάτες» των τηλεοπτικών σποτ που αιφνιδίως και αναιτίως μεταμορφώθηκαν σε εκ-πεπτω-κότες, προκειμένου να πάρουν ένα οφφίτσιο

Κατά τρίτον στο περιβάλλον της Αυλής, που ακόμα καλά κρατεί και που αντικατέστησε κάποιους «κηπουρούς» με κάποιους «τεχνο-φιλο-κράτες».

Μέσα από αυτές τις οπερέτες παλιάτσων, τις κωλοτούμπες γελωτοποιών του (ισο)βασιλέως, ωςυποχωρήσεις /παραχωρήσεις/αναχωρήσεις κάποιοι (αφελείς; δοτοί;) πιστεύουν ότι θ’ αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Δικαίωμά τους. Άλλωστε, ανέκαθεν η αισιοδοξία ήταν το όπιο των εξουσιομανών.

Υ.Γ1: Και μια (παρακινδυνευμένη;) πρόβλεψη. Αυτοί από τουςδελφίνους που νομίζουν ότι τώρα κρατούν σε ομηρία τον Γ.Α. Παπανδρέου και ότι τώρα θα του «τη φέρουν», κάνουν για δεύτερη/ τρίτη φορά στρατηγικό λάθος. Σε πολύ λίγο καιρό ο ΓΑΠ – ο οποίος ως γνωστόν μόνον «συμβάσεις ορισμένου υπουργικού χρόνου» υπογράψει θα τους αδειάσει (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο). Κι αυτοί θα θυμηθούν και πάλι τις αρχές και τις αξίες του γνήσιου (;)ΠΑΣΟΚ…

ΥΓ2: Οι επί 30 χρόνια καρεκλοκέντευροι καλά θα ‘ναι να τιμούν τη διαφορετική, έντιμη και καθαρή στάση όσων διαφωνούν και αποχωρούν. Οι αιωνίως διαμαρτυρόμενοι, υποκύπτοντες και «αμειβόμενοι» δια την πίστην τους στην ιδεολογικοπολιτική Απιστία ας μη βλασφημούν αυτό που ποτέ δεν θα έχουν το θάρρος να πράξουν.