Καθηγητής Γιάννης Πανούσης


Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

Θα τους αφήσουμε πόρτα δια-φυγής;Άρθρο στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", 14/06/2010


Κατακτάς όποια πόλη σου καπνίσει αμαχητί λογχίζεις όποιο μάγκα σου τη σπάσει αλίμονό του
Π. Καποδίστριας, Ave Caesar


Μπήκαμε (οριστικά;) στον αστερισμό του παρά-λογου, της παρά-κρουσης, του παρά-καιρου.

Ο πρωθυπουργός σε λίγο θα συμμετέχει στις διαδηλώσεις που γίνονται ως αντίδραση στις δικές του αποφάσεις (καταγγέλλοντας τον «άλλο του εαυτό»).

ΟΙ λαχανοπράσινοι εσαεί υπουργεύοντες πρώην στρατολόγοι (και στρατονόμοι) των διάφορων... ακηκών στρατοπέδων νίπτουν τα (καθαρά τους;) χέρια για όσα (φαίνεται ότι) συνέβαιναν στην Αυλή του Λαϊκο-Εκσυγχρονιστικού Βασιλείου. Βλέπεις στην τηλεόραση πασίγνωστους διαπλεκόμενους και εν γένει φ-αυλικούς πολιτικούς να ηθικολογούν κατά της ενδεχόμενης διαφθοράς.

ΜΟΙΑΖΕΙ να λησμονούν ότι η διαφθορά δεν αφορά μόνο το πολιτικό χρήμα, αλλά συμπεριλαμβάνει και τις γκρίζες ζώνες των υπόγειων και άνομων εξυπηρετήσεων και εκδουλεύσεων (μέσω νόμων-φωτο και υπουργικών αποφάσεων με το κομμάτι).

ΑΥΤΟΣ που διόρισε κατ' εντολήν άδηλης αρχής, που εξεδίωξε αδίκως κατά παράβασιν νόμου (αλλά με βάση την εικαζόμενη βούληση του Αρχηγού), αυτός που υπηρέτησε -στη Βουλή, στον Συνδικαλισμό, στο Πανεπιστήμιο, στους ΟΤΑ- τα πιο σκοτεινά κυκλώματα και συμφέροντα, όλοι αυτοί πιστεύουν ότι αποκαθαίρονται λόγω του Ακηκού Αγους και ότι ελευκάνθησαν μέσω της υπόδειξης δυο-τριών ενόχων (άρα μπορούν να συνεχίσουν -πιο προσεκτικά αυτή τη φορά- το «συλλεκτικό τους έργο»).

ΙΣΩΣ δεν έχουν αντιληφθεί ότι πολύ σύντομα οι πολιτικοί θα καταστούν διακοσμητικά εσωτερικού χώρου, αφού δεν θα τολμούν να βγουν στον δημόσιο χώρο όπου θα τους περιμένουν γιούχα και ζαρζαβατικά.

ΙΣΩΣ δεν έχουν κατανοήσει ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν αν οι πρώην διεφθαρμένοι μετανόησαν (ειλικρινά ή υποκριτικά), γιατί ουδείς πιστεύει ότι μπορούν να ζήσουν έντιμα χωρίς προηγουμένως να λογοδοτήσουν, ν' απομακρυνθούν από τα αξιώματα διά βίου και ν' αυτο-εγκλεισθούν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

ΤΑ πολιτικά και επικοινωνιακά τρικ δημοσιογραφούντων πολιτικών και πολιτικολογούντων δημοσιογράφων τέλειωσαν. Το φιλοθεάμον κοινόν απεσύρθη για διαβούλευση ως προς το είδος και το ύψος της ποινής. Εν αναμονή της κρίσης του λαού, όσο πιο γρήγορα κατεβούν από τη σκηνή τόσο το καλύτερο για την υστεροφημία τους.

ΥΓ.1 Η κυβέρνηση τήρησε ό,τι υποσχέθηκε. Ολοι οι Ελληνες εξισωθήκαμε στη φτώχεια και τη διάψευση.

ΥΓ.2 Η Αριστερά τηρεί κατά γράμμα την παράδοσή της. Ζει τρώγοντας τις σάρκες της και τα παιδιά της προκαλώντας ακόμα και στους καπιταλιστές αισθήματα συμπάθειας. Μήπως αυτή είναι μια σατανική τακτική διάβρωσης του συστήματος;