Καθηγητής Γιάννης Πανούσης


Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

Συνέντευξη στη ΝΕΤ για μνημόνιο και κυβέρνηση
Δείτε τα βίντεα:

 

Άρθρο στη ΝΕΤ Νέο παράθυρο, 13/05/2012

Τους λόγους για τους οποίους αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ανέλυσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος και της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή ΝΕΤ Σαββατοκύριακο.

"Διαφαίνεται ότι η εμμονή για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο αιτίες: πρώτον να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση. Να μην υπάρχει αντίλογος σε ότι κάνουν. Και δεύτερον, άν είχαν την παραμικρή υποψία οτι δεν θα πάρουν επαχθή μέτρα για τον λαό, τότε δεν θα ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ στα πόδια τους. Θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ όχι ως συνέταιρο αλλά ως συνένοχο", δήλωσε ο Π. Τατσόπουλος και συνέχισε τονίζοντας οτι "ο Αλέξης Τσίπρας έκανε έκκληση στον Φώτη Κουβέλη να μην συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση με τα κόμματα του μνημονίου".

Οπως επεσήμανε ο κ Τατσόπουλος για τον ΣΥΡΙΖΑ "δεν είναι αυτοσκοπός να μπούμε στην κυβέρνηση αλλά να μπορούμε να εφαρμόσουμε κάτι απο αυτά που υποσχεθήκαμε και πήραμε την λαϊκή εντολή". Και εξήγησε ότι "το σχέδιο της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του μνημονίου είναι να "αδειάσουν" τον Τσίπρα. "Πηγαίνετε να φάτε την χυλόπιτα απο την Μέρκελ", και ελάτε μετα να φάτε την δεύτερη χυλόπιτα απο τον ελληνικό λαό",αυτό μας λένε" κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης δήλωσε οτι επανειλημμένως "έχει αποκλειστεί απο τον Φώτη Κουβέλη το σενάριο συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ σε μια κυέρνηση Νέας Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ. ΣΥΡΙΖΑ κια ΔΗΜΑΡ έχουν το ηθικό και πολιτικό προβάδισμα και δεν θα έπρεπε να αφήσουν την ευκαιρία" τόνισε ο κ. Πανούσης."Αν καθίσουν στο τραπέζι σήμερα όλα θα γραφτούν. Τα μνημονιακά κόμματα είναι έτοιμα να υπογράψουν στο πλαίσιό μας"

"Σε περίπτωση που πάμε σε εκλογές θα έχουμε ανακατατάξεις. Θα έχουμε νέο πολιτικό σκηνικό και πιθανόν νέα κόμματα" εκτίμησε ο κ. Πανούσης.