Καθηγητής Γιάννης Πανούσης


Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

«Συγκυβέρνηση μόνο αν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ»Ακούστε τη συνέντευξη:

Δείτε επίσης: άρθρο στην ΕΡΤ με τίτλο: Γ. Πανούσης: Εκτρωματική μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ Νέο παράθυρο

 

ΤΟ ΒΗΜΑ Νέο παράθυρο, 10/05/2012

Απέκλεισε ο βουλευτής A' Αθήνας της ΔΗΜΑΡ κ. Ι. Πανούσης το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συνεργασίας του κόμματος του με το ΠαΣοΚ και τη Νέα Δημοκρατία, εάν δεν συμμετέχει σε αυτήν και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι δηλώσεις του κ. Πανούση έγιναν στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Θα  ήταν εκτρωματικό να εμφανιστεί ένα τέτοιο σενάριο των δυο κομμάτων, που καταψηφίστηκαν και ημών, που πάμε να μπούμε σε μια καταστροφική δίνη. Εγώ είπα ότι είμαι υπέρ αυτής της λύσης, με αυτονοήτως τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα», δήλωσε ο βουλευτής.

Ο Γιάννης Πανούσης πάντως σημείωσε ότι οι εκλογές πρέπει να αποφευχθούν: «Έχει καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο λαός δεν θέλει εκλογές; Ότι ο λαός τιμώρησε, αλλά τώρα ελέγχει την σοβαρότητά μας και την ευθύνη μας;». Εξέφρασε τέλος την ευχή, «στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας θα αναγκαστούν να μιλήσουν πιο υπεύθυνα, διότι εκεί δεν έχουν ακροατήριο, πρέπει να αποφασίσουν προς τα πού πάνε. Και το παιχνίδι που κάνουν ποιος θα χρεώσει σε ποιον τις εκλογές, εκεί δεν έχει νόημα. Αυτά είναι επικοινωνιακά κόλπα».