Καθηγητής Γιάννης Πανούσης


Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

"Και Λεωφόρος και Βοτανικός" (sport24.gr)Συνέντευξη στο sport24.gr Νέο παράθυρο Επιμέλεια: Γιώργος Χριστοφόρου


Τον τελευταίο ένα μήνα έχει γίνει πολύ κουβέντα όσον αφορά το γήπεδο της Λεωφόρου, την κυριότητα του οικοπέδου και το κατά πόσο επηρεάζει αυτό την διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος, ζήτησε την τοποθέτηση των κομμάτων επί του θέματος, με τον υποψήφιο Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννη Πανούση να καταθέτει τη δική του άποψη.

Ο καθηγητής εγκληματολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στάθηκε περισσότερο στην αξία της ιδέας της Λεωφόρου και λιγότερο στα οικονομικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν όλες οι πλευρές, αφού όπως τόνισε η Λεωφόρος αποτελεί κομμάτι της Αθηναϊκής ιστορίας.

"Η Λεωφόρος δεν είναι απλά ένα γήπεδο για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας", είπε αρχικά στο Sport24.gr και συνέχισε:

"Δεν πρέπει να γκρεμιστεί σε καμία περίπτωση. Είναι ένα σημείο αναφοράς για την πόλη και τι θέλω να πω με αυτό. Κάποτε, στην εποχή μου, λέγαμε: "πάμε στην Λεωφόρο" και εννοούσαμε το μέρος.

Αυτό λείπει από την πόλη μας. Αν γκρεμίσουμε όλα τα σημεία αναφοράς, τότε τι θα μείνει στην Αθήνα; Μόνο οι πολυκατοικίες".

"Και Λεωφόρος και Βοτανικός"!
Στον κύριο Πανούση, υποψήφιο βουλευτή της Α' Αθηνών με την Δημοκρατική Αριστερά, θέσαμε το εξής δίλημμα. Ανάπλαση στον Βοτανικό και ένα πάρκο στην Λεωφόρο ή Βοτανικό και Λεωφόρο;

"Δεν χρειάζεται να γκρεμιστεί η Λεωφόρος. Κι αυτό είναι γενικό πρόβλημα όχι μόνο για το συγκεκριμένο γήπεδο. Είναι και τα κτίρια απέναντι. Όλα αυτά αποτελούν κομμάτι της ιστορίας και του χαρακτήρα της πόλης.

Εγώ λοιπόν λέω ναι και στην Λεωφόρο και στην ανάπλαση του Βοτανικού. Μία ανάπλαση με αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, θέατρα όπου ο κόσμος μπορεί να χρησιμοποιήσει. Το θέμα είναι πως θα το διαχειριστούν".