Καθηγητής Γιάννης Πανούσης


Ενεργοποιήστε την Javascript για να συνεχίσετε!

''Η ΔΗΜΑΡ είναι κόμμα ''γέφυρα'' προς το καινούργιο''ΕΡΤ - ΤΡΙΠΟΛΗ Νέο παράθυρο, Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν από λίγο το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής της Ά Αθηνών με την Δημοκρατική Αριστερά, καθηγητής εγκληματολογίας, κ. Γιάννης Πανούσης, με αφορμή την βραδινή του ομιλία ως προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας της ΔΗΜΑΡ, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής της εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Ο Αρκάδας πρώην Πρύτανης, μίλησε για χρόνια πολιτική κρίση, για οικονομική κρίση και εν τέλει, για κρίση μεταπολίτευσης. Στιγμάτισε την μετατόπιση της ανομίας στη χώρα μας και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που έχουμε για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα. ''Η ΔΗΜΑΡ έδωσε και δίνει άλλο στίγμα. Είναι ανοιχτό κόμμα και φιλοδοξεί να γίνει πόλος αλλαγής και ανασυγκρότησης του Ευρωπαικού δημοκρατικού-σοσιαλιστικού χώρου. Ο κόσμος πρέπει να ξεφύγει απ' το πελατειακό σύστημα και να τιμωρήσει αυτούς που τον έφτασαν εδώ''. Και συνέχισε: ''Η ΔΗΜΑΡ είναι κόμμα ''γέφυρα'' προς το καινούργιο''.

Ο γνωστός καθηγητής δεν δίστασε να σχολιάσει και τις ευθύνες-λάθη (π.χ. θέμα με μετανάστες, συντεχνίες, πολιτική καταγγελίας, ''βιλαέτια'' με Δημοτικούς άρχοντες κ.λ.π.) της Αριστεράς, ενώ κάλεσε τους νέους να συμμετάσχουν ενεργά στα δρώμενα της ζωής (''Η ΔΗΜΑΡ θέλει να λειτουργήσει ως σκυταλοδρομία των γενεών'', δήλωσε χαρακτηριστικά). Για το εάν η ΔΗΜΑΡ λειτουργεί ως ''πλυντήριο στελεχών του ΠΑΣΟΚ'', ο κ. Πανούσης επικαλέστηκε την βούληση του λαού το βράδυ της Κυριακής. Τέλος, όσον αφορά για το τι θα γίνει την επόμενη των εθνικών εκλογών, ο κ. Πανούσης τόνισε τα εξής: Η αυτοδυναμία με συγκυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει με τον λαό απέναντι και στην πλάτη αυτού του σχήματος. Στις 7 Μαίου θα είμαστε όλοι σοφότεροι. Ο ίδιος ο λαός θα κατανείμει τα πράγματα, ώστε η αλλαγή του πολιτικού προσωπικού να φέρει μια πιο εύκολη σύμπραξη. Η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει ξεκάθαρο πρόγραμμα και θέσεις και καλούμε τους ενδιαφερόμενους μετά τις εκλογές, σε συζήτηση και συμφωνία επί συγκεκριμένων πραγμάτων''.

* Πριν ξεκινήσει η συνέντευξη Τύπου του κ. Γιάννη Πανούση, η κ. Γεωργία Παναγοπούλου (ιατρός, τέως υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και με θητεία στην Αυτοδιοίκηση Β' Βαθμού), παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ για την Αρκαδία. Απαρτίζεται απ' τους Δελφάκη Νίκο, Ηλιοπούλου Μαρία, Καραθανάση Γιάννη, Καρβέλη-Ευταξιοπούλου Βασιλική και Κουτσούγερα Παναγιώτη.

Στ. Ζορμπαλάς